Ingrediente
- 2,5 l de apa
- 1,2 l de bors
- zarzavat de supa
- verdeata
- 3 rosii
- sare
- un galbenus
- doua linguri de smantana
- 500 de g carne cu os
- 2 felii de paine
- doua linguri de orez
- o ceapa
- un ou
- piper
Instructiuni
- Se pune la fiert intr-o oala cu apa, un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt si osul care ramane de la carne.
- Se lasa sa fiarba bine.
- Se toarna borsul fiert separat si strecurat.
- Se adauga verdeata taiata fin, rosiile carora li s-au scos semintele si sare.
- Se lasa sa dea cateva clocote.
- Se face o tocatura de carne, cu miezul de la o felie de paine muiat si stros bine.
- Se adauga orezul, ceapa tocata fin, un ou, sare, piper.
- Se fac perisoare mici cu mana uda si se pun la fiert in ciorba. Inainte de a se servi, se scoate osul din ciorba si se drege cu un galbenus batut cu smantana.