Ingrediente
- un curcan
- vin alb sau bere
- sare
- piper
- coriandru
- enibahar
- boia
- o ceapa taiata in sferturi
- lamaie sau portocala
- mandarina
- mar
- ciuperci
- frunze de telina
Instructiuni
- Il pui o noapte in vin alb cu sare, piper,coriandru, enibahar, boia, o ceapa taiata in sferturi( eu am pus o bere in loc de vin) pana te culci mai invarti la curcan sa stea in marinata pe toate partile( aceasta parte nu trebuie sa lipseasca daca ai un curcan de tara, ca-ti vei rupe dintii in el, ba chiar nu ar strica sa storci vreo doua lamai sau portocale in marinata).
- Il scoti, il stergi,bagi in cavitatea abdominala: ceapa, mandarina, mar, ciuperci, eu preferam sa nu bag ciuperci si sa pun frunze de telina, dar am intalnit opozitie.
- Apoi il freci cu sare si piper si boia, il lasi jumatate de ora timp in care incingi cuptorul, il pui in cuptor cu zeama de la marinata( doar zeama nu si legumele), si-l ungi cu ulei peste tot( eu am dat cu mana).
- Se poate unge cu unt. In cuptor cu foc puternic 30-40 de minute, apoi mediu pana se face, daca ai congelat, ai si termometru care sare el, daca e facut. periodic il ungi cu sosul din tava, cam la 30 minute si cam la 10 in ultima jumatate de ora).