Ce semnifica Craciunul pentru crestini?

Ce semnifica Craciunul pentru crestini?

Craciunul este menita sa ne arate iubirea pe care o are Dumnezeu Tatal pentru noi, oamenii. Aceasta dragoste si purtare de grija se materializeaza prin trimiterea Fiului Sau iubit, Iisus Hristos, sa se intrupeze din Fecioara Maria, adica sa ia trup de om, ca noi sa vedem ca Dumnezeu ne intelege perfect suferintele si nevoile fizice, trupesti (Iisus simtind foame cand a postit 40 de zile in pustie, sau durere, cand a fost rastignit si biciuit) si sa ne arate ca nu trebuie sa folosim aceste neputinte fizice ca scuza pentru a uita de nevoile sufletului, ba mai mult, ca sufletul este esenta noastra, si de suflet trebuie sa ne ingrijim.

Sufletul ni-l ingrijim prin fapte bune, ganduri bune si rugaciune, iar cu prilejul nasterii Domnului ne amintim de aceste trei simple lucruri de care sufletul se bucura atat de mult si dupa care tanjeste. Aceste lucuri ne fac cu adevarat sa simtim multumire sufleteasca. De Craciun, prin simpla daruire a unui cadou cuiva drag sau cuiva nevoias, atat noi, cat si persoana care a primit cadoul, simtim bucurie si uitam de grijile de peste an.

Asadar, pentru crestini, nasterea Domnului reprezinta un prilej de impacare sufleteasca si de aducere aminte ca Dumnezeu ne vegheaza, are grija de noi si atat de mult ne iubeste incat L-a trimis pe Insusi Fiul Sau sa ne indrume pe calea catre El.

Mai multe despre Nasterea Domnului aici: Nasterea Domnului