pasca

Pasca

Pasca
Autor:
Ingrediente
  • o lingura drojdie
  • 1 kg. faina
  • 8 galbenusuri
  • coaja de lamiie
  • o cana cu lapte dulce
  • 300 gr. zahar
  • 200 gr. unt
  • 1 kg. smantana groasa
  • 3 galbenusuri
  • vanilie
  • coaja de lamiie
  • 100 gr. stafide
  • 300 gr. zahar
  • sare
Instructiuni
  1. Se framanta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul.
  2. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul.
  3. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac.
  4. Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca.
  5. Umplutura se realizeaza combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smantana.
  6. Cand aluatul este rumenit, pasca este coapta.
  7. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie o recenzie: