Ingrediente
- o lingura drojdie
- 1 kg. faina
- 8 galbenusuri
- coaja de lamiie
- o cana cu lapte dulce
- 300 gr. zahar
- 200 gr. unt
- 1 kg. smantana groasa
- 3 galbenusuri
- vanilie
- coaja de lamiie
- 100 gr. stafide
- 300 gr. zahar
- sare
Instructiuni
- Se framanta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul.
- Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul.
- Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac.
- Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca.
- Umplutura se realizeaza combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smantana.
- Cand aluatul este rumenit, pasca este coapta.
- Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.