Pasca poloneza
- 15 gr. drojdie
- ½ cana apa calda
- ½ ceasca zahar
- 3 cani lapte cald
- 4 cani faina
- 6 oua
- ½ ceasca zahar
- o ceasca margarina topita
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zeama de lamiie,/ coaja de lamiie
- 12 cani faina
- un ou
- o lingurita apa
- 2 lingurite unt topit
- Se dizolva drojdia in jumatate de ceasca de apa calda.
- Intre timp se dizolva jumatate de ceasca de zahar in lapte cald, pe foc.
- Dupa ce se raceste, se amesteca cu drojdia si cu patru cani de faina.
- Se amesteca bine cu o lingura de lemn.
- Se pune deoparte, intr-un loc calduros, timp de doua ore.
- Se bat cele sase oua cu jumatate de cana de zahar, margarina, sarea si coaja lamiie.
- Se amesteca bine si se adauga drojdia.
- Se adauga faina ramasa pina se formeaza un aluat moale.
- Se framinta aluatul pe o planseta cernita cu faina, pina devine elastic, timp de 10 minute.
- Se lasa deoparte timp de doua ore, la cald.
- Se imparte aluatul in trei parti.
- Se da forma pinii.
- Se mai lasa 45 de minute sa creasca.
- Se bate un ou cu o lingurita de apa si se ung piinile.
- Se coace la cuptorul incalzit la 170 grade C, pentru aproximativ 45 de minute.
- Se scot si se ung cu unt topit, pentru crusta moale.
Recipe by De Craciun at http://decraciun.6r.ro/pasca-poloneza/
3.5.3226