Carne afumata cu cartofi
Autor: 
 
Ingrediente
  • 1 kg carne afumata
  • 1 kg cartofi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 cana ulei
  • 1 lingura bulion
Instructiuni
  1. Se spala carnea si se tine putin in apa rece, apoi se pune la fiert cu multa apa.
  2. Se fierbe intr-un vas descoperit cateva ore, pana cand carnea se desprinde de pe os.
  3. Separat se curata zarzavatul si se taie marunt, apoi se caleste cu o ceasca de ulei si o ceasca de apa, pe foc mic, intr-un vas acoperit.
  4. Cand legumele s-au inmuiat se adauga cartofii curatati si taiati felii groase.
  5. Se acopera totul cu zeama in care a fiert carnea si se fierbe mancarea acoperit pana cand s-au inmuiat cartofii.
  6. Se adauga carnea, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga o foaie de dafin si se coloraeza cu o lingura de bulion.
  7. Se mai fierb impreuna 10 min.
Recipe by De Craciun at http://decraciun.6r.ro/carne-afumata-cu-cartofi/