Carne afumata cu cartofi
- 1 kg carne afumata
- 1 kg cartofi
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper boabe
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 telina
- 1 cana ulei
- 1 lingura bulion
- Se spala carnea si se tine putin in apa rece, apoi se pune la fiert cu multa apa.
- Se fierbe intr-un vas descoperit cateva ore, pana cand carnea se desprinde de pe os.
- Separat se curata zarzavatul si se taie marunt, apoi se caleste cu o ceasca de ulei si o ceasca de apa, pe foc mic, intr-un vas acoperit.
- Cand legumele s-au inmuiat se adauga cartofii curatati si taiati felii groase.
- Se acopera totul cu zeama in care a fiert carnea si se fierbe mancarea acoperit pana cand s-au inmuiat cartofii.
- Se adauga carnea, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga o foaie de dafin si se coloraeza cu o lingura de bulion.
- Se mai fierb impreuna 10 min.
Recipe by De Craciun at http://decraciun.6r.ro/carne-afumata-cu-cartofi/
3.5.3226