Cozonac trandafir cu vanilie si rom
Autor: 
 
Ingrediente
  • 300 gr. faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr. zahar
  • 1 lingura untdelemn
  • 20 gr. drojdie
  • un varf de cutit sare
  • 1½ pahar lapte
  • 100 gr. unt
  • 1 lingura rom
  • vanilie
  • coaja de lamiie
Instructiuni
  1. Untdelemnul, romul, vanilia si coaja de lamiie.
  2. Se framinta bine si se lasa la dospit o ora.
  3. Se intinde pe planseta o foaie din aluat, se unge pe deasupra cu untul, frecat in prealabil cu zaharul pina devine ca o spuma.
  4. Se ruleaza foaia si se taie in 7-8 bucati.
  5. Fiecare bucata se stringe la unul din capete si se aseaza - una linga alta - cu partea strinsa in jos, intr-o forma rotunda de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina.
  6. Se mai lasa sa creasca ½ ora, apoi se introduce in tava in cuptor, unde se tine 30-40 minute la foc potrivit.
  7. Se obtine o prajitura aspectoasa, ca un buchet de boboci de trandafiri.
  8. La citeva minute dupa ce s-a copt, prajitura se scoate din forma, cu grija, pentru ca "trandafirii" sa ramina uniti, si se aseaza pe platou.
Recipe by De Craciun at http://decraciun.6r.ro/cozonac-trandafir-cu-vanilie-si-rom/