Ciorba de os de porc
- 1kg oase porc-rasol
- oase garf
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1-2 ardei sau zarzavat de ciorba 3-4 linguri
- 3-4 cartofi
- 3 rosii sau 150 ml suc de rosii
- leustean
- marar
- 750 ml bors
- sare
- 3 litri apa
- Oasele se dau cu sare de cu seara.
- A doua zi se pun la fiert, se aduna spuma si se lasa sa fiarba o ora.
- Se adauga zarzavatul si se fierbe 15 minute.
- Se pun rosiile care se clocotesc 5 minute si se pun cartofii.
- Cand sunt fierti cartofii se pune borsul si sarea.
- Dupa primul clocot se gusta, daca nu e suficient de acra sau de sarata se mai adauga, daca este prea acra sau sarata se mai pune putina apa.
- Se clocoteste din nou si se pune mararul si leusteanul.
- Se stinge focul imediat.
Recipe by De Craciun at http://decraciun.6r.ro/ciorba-de-os-de-porc/
3.5.3226